Bezpečnost a ochrana a zálohování dat

Změněno dne Thu, 21 Mar 2024 v 11:18 AM

Bezpečnost a ochrana dat jsou v aplikaci iÚčto brány velmi vážně, a to zejména při zpracování citlivých účetních údajů.


Bezpečné heslo


Pro zajištění optimální online bezpečnosti je klíčové vytvářet silná hesla. Ideální heslo by mělo obsahovat kombinaci písmen, čísel a speciálních symbolů, čímž se výrazně ztěžuje jeho prolomení. Dále je důležité používat pro každý účet odlišné heslo, aby v případě úniku hesla jednoho účtu nedošlo k ohrožení ostatních.
Co se týče délky hesla, doporučujeme, aby mělo více než 20 znaků. To sice zvyšuje jeho složitost, ale také odolnost vůči pokusům o jeho prolomení. Nakonec je vhodné pravidelně měnit hesla, aby se minimalizovalo riziko jejich zneužití v případě neautorizovaného získání hesla.



Klíčové prvky bezpečnosti v iÚčto


Klíčovým prvkem ochrany dat v aplikaci iÚčto je správné nastavení oprávnění pro jednotlivé uživatele. Každý uživatel s přístupem do aplikace má specifická oprávnění, která jsou nastavována administrátorem účtu. Tato oprávnění lze přizpůsobit podle potřeb firmy, což znamená, že můžete kontrolovat, kdo má přístup k jakým datům a funkcím v aplikaci. Konkrétně můžete nastavit různé úrovně přístupů a rolí pro jednotlivé uživatele na stránce nastavení. Zde si můžete zvolit přednastavené role nebo si upravit přístupy podle individuálních potřeb vaší firmy.
Při správném nastavení těchto oprávnění můžete být ujištěna, že vaše účetní data jsou chráněna a přístupná pouze oprávněným osobám.

Nastavení práv uživatelů aplikace Nastavení práv uživatelů aplikace


Přístupová hesla k vašemu účtu jsou chráněna moderním heshovacím algoritmem. 

Veškerá komunikace mezi vámi a servery iÚčto probíhá výhradně šifrovaně pomocí protokolů HTTPS. 

Naše servery běží na aktuálních verzích operačního systému a jsou pravidelně aplikovány bezpečnostní aktualizace. 

Data jsou chráněna několika násobnou zálohou pro případ jakékoliv nečekané události.

Zálohy jsou silně šifrované a ukládány v několika různých lokalitách.


Ochrana dat na serverech


Co se týká dat uložených na serverech, můžeme Vás ujistit, že přístup k těmto datům je striktně omezen a zásady ohledně nakládání s daty jsou definovány v příloze našich obchodních podmínek. Je důležité poznamenat, že přístup k datům má velmi omezený okruh lidí a každý pracovník společnosti má smluvně dané podmínky, kterými se musí řídit ve vztahu k ochraně a nakládání s těmito daty.
Bezpečnost dat je tedy zajištěna pomocí vysokých bezpečnostních standardů. Používá se šifrování SSL s 256bitovým šifrováním, připojení využívá protokol TLS 1.2 a šifrování je prováděno pomocí standardu AES_256_CBC s algoritmem SHA 1 pro ověřování zpráv. Vaše data jsou také uložena na bezpečných serverech.

Přístupová hesla k vašemu účtu jsou chráněna moderním heshovacím algoritmem. Veškerá komunikace mezi vámi a servery iÚčto probíhá výhradně šifrovaně pomocí protokolů HTTPS. Naše servery běží na aktuálních verzích operačního systému a jsou pravidelně aplikovány bezpečnostní aktualizace. Data jsou chráněna několika násobnou zálohou pro případ jakékoliv nečekané události. Zálohy jsou silně šifrované a ukládány v několika různých lokalitách.

Pro vlastní potřebu si kdykoli můžete stáhnout kompletní účetní deník.


Všeobecné obchodní podmínky https://www.iucto.cz/obchodni-podminky/


Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit