Nastavení vlastního SMTP serveru pro odesílání dokladů

Změněno dne Mon, 24 Oct 2022 v 03:28 PM

Ve výchozím nastavení a v tarifu Standard se emailové zprávy (např. když posíláte fakturu) odesílají z adresy fakturace@iucto.cz. Pokud chcete zákazníkům odesílat doklady a automaticky vystavené pravidelné fakturace z vaší vlastní emailové adresy, můžete využít funkci pro nastavení vlastního SMTP serveru (server pro odesílání pošty).

Jak na nastavení SMTP serveru:

  • Potřebná funkcionalita je dostupná od tarifu Pokročilý a najdete ji v sekci Nastavení -> Nastavení SMTP serveru.
  • Nejdříve je nutné odškrtnout volbu výchozí nastavení – tedy odesílání z emailové adresy fakturace@iucto.cz. Tímto krokem se zpřístupní volby pro nastavení vlastního SMTP serveru.

Nastaveni SMTP

Varianta A – Nastavení SMTP serveru Google GMail

  • Pokud používáte řešení od společnosti Google, pak stačí jen kliknout na tlačítko Autorizovat. Tento postup platí jak pro Gmail.com, tak pro služby na vlastní doméně Google Workspace (dříve G Suite a Google Apps).

Nastaveni SMTP serveru GMAIL

  • V dalším kroku dostanete na výběr, který účet chcete autorizovat pro odesílání z iÚčta. Pokud nejste v tuto chvíli k žádnému účtu přihlášeni, budete k přihlášení do schránky vyzváni.
  • Následně budete informováni o tom, jaké akce autorizací povolíte, aby iÚčto provádělo. Stačí kliknout na tlačítko Povolit.
  • A je hotovo ? Nyní budou všechny doklady z aplikace odesílány jménem vaší emailové schránky.

Varianta B – Seznam.cz a ostatní emailové schránky

  • Pokud používáte schránku u Seznam.cz, pak stačí jen vyplnit jméno, které se zobrazí příjemci, emailovou adresu vaší schránky a heslo. Pak už jen stačí kliknout na tlačítko Uložit. Pro ověření, že vše funguje doporučujeme kliknout na tlačítko Uložit a test.

Nastavení SMTP serveru seznam.cz

  • V případě, že využíváte jakékoli jiné řešení pro odesílání pošty, je potřeba vyplnit kromě emailové adresy a hesla také adresu SMTP serveru, typ ověření, typ šifrování a port. Pak už jen stačí kliknout na tlačítko Uložit. Pro ověření, že vše funguje doporučujeme kliknout na tlačítko Uložit a test.

Nastavení SMTP serveru seznam.cz údaje

  • A je hotovo ? Nyní budou všechny doklady z aplikace odesílány jménem vaší emailové schránky. Pokud jste klikli na „Uložit a test“, najdete ve vaší schránce testovací zprávu, abyste mohli ověřit, že vše funguje, jak má.

Varianta Vlastní

  • pro nastavení varianty Vlastní požádejte vašeho správce emailového serveru o informace potřebné k vyplnění tohoto formuláře, jelikož tyto parametry jsou závislé na konkrétním nastavení vašeho emailového serveru.


Potřebujete s něčím pomoci nebo poradit?

Víme, že pro mnohé z vás je hlavním úskalím podnikání následné vedení účetnictví pro e-shop, proto také nabízíme vytvoření metodiky účtování pro jednotlivé firmy, kontrolu vedení účetnictví a přípravu dokumentů pro státní správu a také možnost kompletního vedení účetnictví z naší strany. V případě vašeho zájmu nás tedy neváhejte kontaktovat, obratem se vám ozveme.


Podívejte se na další tipy na používání naší aplikace.

Odebírejte náš kanál: https://goo.gl/ZpqcX9
Výuková videa naleznete https://goo.gl/QrJQnN
Pravidelné webináře tady: https://goo.gl/BRS4p9



Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit